PROBİYOTİKLİ ÇAY NEDİR?

Probiyotik çay, probiyotik özelliklere sahip içecek anlamına gelir.[1]

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü / Dünya Sağlık Örgütü ve  Uluslararası Probiyotikler, Prebiyotikler Bilim Derneği probiyotikleri “yeterli miktarda uygulandığında, sağlık yararları sağlayan canlı mikroorganizmalar” olarak tanımlamıştır.[1]

 

Probiyotikler besin takviyesi olarak çeşitli gıdalarda  mevcuttur. Bu ürünlerin çoğunda probiyotik olarak laktobasil ve bifidobakteri bulunur.[2]

Laktobasiller ve bifidobakteriler, midenin asit ortamına duyarlıdır. Ayrıca, bu bakterilerin vücutta fayda gösterecek yeterli düzeye ulaşmaları içinde bulundukları besin takviyesinin çeşitli üretim, depolama ve taşıma koşullarından etkilenir.[2]

Probiyotiklerin  genel sağlık faydası gösterebilmeleri için bağırsağa canlı ulaşmaları gerekir.[2,3]

Dayanıklı dış katman oluşturabilen yapısıyla  probiyotik bakteri B. coagulans GBI-30, 6086 (GanedenBC30)  laktobasillerden  ve bifidobakterilerden ayrışır.  B. coagulans GBI-30, 6086 bağırsağa yüksek oranda «canlı» ulaşır ve laktobasiller, bifidobakteriler kadar güvenlidir.[2]


  B. coagulans GBI-30, 6086 (GanedenBC30)

  • Dayanıklı dış katman oluşturma yeteneğiyle sıcak suda yaşamaya devam eder.[2,3]
  • Böylelikle, mide asitlerinden de korunarak etkisinden hiç bir şey kaybetmeden bağırsağa ulaşır ve dostluğunu yayar.[2,3]
  • Sadece bağırsakta aktif hale gelir. Düzenli kullanımda bağışıklık ve sindirim sisteminize destek olur.[2,3]


 Probiyotikli sıcak çay düzenli kullanıldığında içeriğindeki probiyotikler sayesinde   bağışıklık  sistemini desteklemeye ve sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı   olur.  Probiyotik eklenmesi çayın tadını etkilemez.[2,3]

 


  1. 1) Amara AA, Shibl A. Role of Probiotics in health improvement, infection control and disease treatment and management. Saudi Pharmaceutical J 2015;23:107–114.
  2. 2) Adibpour N et al. A review on Bacillus coagulans as a Spore-Forming Probiotic. Appl Food Biotech 2019;6(2):91-100.
  3. 3) Konuray G et al. Potential Use of Bacillus coagulans in the Food Industry. Foods 2018;7(92):1-10.

İLGİNİZİ ÇEKECEK İPUÇLARI

Mango & Lime Soğuk Yeşil Çay

Mango & Lime Soğuk Yeşil Çay

Detaylı İncele

Papaya & Hindistan Cevizli Soğuk Yeşil Çay

Papaya & Hindistan Cevizli Soğuk Yeşil Çay

Detaylı İncele

Probiyotikli Yeşil Çay Açai Ananaslı Soğuk Çay

Probiyotikli Yeşil Çay Açai Ananaslı Soğuk Çay

Detaylı İncele

Elmalı, Avokadolu Ve Ispanak Karışımlı Yeşil Çay Tarifi

Detaylı İncele

Erikli Soğuk Earl Grey / Keyif

Detaylı İncele

Kayısılı Relax Soğuk Çay / Relax

Detaylı İncele