PROBİYOTİKLİ ÇAY NEDEN TÜKETİLMELİDİR

Probiyotikler, bağırsakta yaşayan faydalı bakterilere katkıda bulunan mikroorganizmadır.[1,2]

Vücudumuzun her biri farklı işlevleri yerine getirmek için kolektif olarak çalışan mikroorganizma gruplarına sahiptir. En önemlileri sindirim sistemimizde bulunanlardır.[1,2]

Sindirim sisteminde yaşayan faydalı mikroorganizmalar gıdaların sindirimini kolaylaştırırlar ve gıdalardan faydalanmamıza yardımcı olurlar.

Yüzde sekseni sindirim sisteminde bulunan bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olurlar.

Buna karşın faydalı mikroorganizmalarla birlikte sindirim sistemimizde denge halinde yaşayan hastalık yapıcı mikroorganizmalar da mevcuttur.[1]

Stres, aşırı alkol kullanımı, yüksek yağlı beslenme, et, şeker, genetik bozukluklar, antibiyotik kullanımı, yetersiz beslenme, çevre kirliliği maruziyeti gibi durumlar bağırsak mikrobiyotamızın dengesini değiştirebilir.[1]

Sindirim sistemimizde yaşayan hastalık yapıcı mikroorganizmalar dengenin kendi lehlerine bozulması durumunda sindirim sisteminin düzgün çalışmasını önlerler, ürettikleri tokısinlerle sindirim sistemini hasta edebilirler.

Ayrıca bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olurlar. Daha kolay solunum yolu hastalıklarına yakalanabiliriz, daha sık alerjik şikayetlerimiz olabilir. Ayrıca diyabet gibi diğer sağlık sorunlarına olan yatkınlığımız da artabilir.[1,3]

Zararlı mikroplar sindirim sistemimizi kolonize ettiyse, yiyecekleri yanlış şekillerde fermente ederler ve sağlığımızı etkileyecek toksinler üretilebilir.[1]

Probiyotikler, sindirim sistemimize zararı olan ve bağışıklığımızı zayıflatan zararlı mikroorganizmaları engellerler, faydalı olan mikroorganizmaları artırmaya yardımcı olurlar.[1]

Probiyotiklerin sindirim ve bağışıklık sisteminde iyileşmesine yardım ettiği belirlenmiş çeşitli sağlık sorunları vardır.[3]

B. coagulans GBI-30, 6086 sindirim sistemini destekleyen ve bağışıklık sistemine güçlendirmeye yardımcı probiyotiktir.

Ayrıca B. coagulans GBI-30, 6086'nın proteinlerle tüketilmesinin vücudun proteinden daha iyi faydalanmasına yardımcı olduğu gösterilmiştir.[2]

Sonuç olarak, günlük olarak probiyotikli çay tüketimi, sindirim fonksiyonu üzerinde, düşük gaz ve yemeklerden sonra şişkinlik de dahil olmak üzere olumlu etkileri destekler; ayrıca, bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olur.[2]

  1. 1) Amara AA, Shibl A. Role of Probiotics in health improvement, infection control and disease treatment and management. Saudi Pharmaceutical J 2015;23:107–114.
  2. 2) Adibpour N et al. A review on Bacillus coagulans as a Spore-Forming Probiotic. Appl Food Biotech 2019;6(2):91-100.
  3. 3) Vijayaram S et al. Probiotics: The Marvelous Factor and Health Benefits. Biomed Biotechnol Res J 2018;2:1-8.

İLGİNİZİ ÇEKECEK İPUÇLARI

Mango & Lime Soğuk Yeşil Çay

Mango & Lime Soğuk Yeşil Çay

Detaylı İncele

Papaya & Hindistan Cevizli Soğuk Yeşil Çay

Papaya & Hindistan Cevizli Soğuk Yeşil Çay

Detaylı İncele

Probiyotikli Yeşil Çay Açai Ananaslı Soğuk Çay

Probiyotikli Yeşil Çay Açai Ananaslı Soğuk Çay

Detaylı İncele

Elmalı, Avokadolu Ve Ispanak Karışımlı Yeşil Çay Tarifi

Detaylı İncele

Erikli Soğuk Earl Grey / Keyif

Detaylı İncele

Kayısılı Relax Soğuk Çay / Relax

Detaylı İncele